FAQs – Normale rodskårede træer

Du spørger, vi svarer

Selvom rigtig mange efterhånden vælger at bestille deres juletræ online, med gratis levering til døren. Så er det for mange en helt ny verden, at man bare lige kan bestille sit juletræ online og få det leveret dagen efter. Vi erkender at det kan være et brud mod ældgamle traditioner om at skulle ned på en nærliggende stadeplads, eller skov og vælge sit træ.

Nedenfor har vi samlet de spørgsmål som ofte melder sig, i forbindelse med køb af vores meget populære rodskårede juletræer.

Kan du ikke finde svar, kan du altid kontakte os her. Eller skrive til os på vores chat.

Normale rodskårede træer

 • Ja! vi sælger primært Nordmannsgran, da det er Danskernes fortrukne valg, læs om vores udvalg her.

 • Det er helt op til den enkelte og hvilken tradition man har i familien. Vi anbefaler, at man bestiller i god tid med så sen leveringsdato, som muligt.

 • Ja, dit træ kan vare indtil jul forudsat, at du har købt en Nordmannsgran og holder den godt vandet og helst væk fra enhver varmekilde. En rødgran mister forholdsvis hurtigt sine nåle, og den bør bestilles en uge før jul, hvis den skal overleve indendørs (læs mere her)

  Vi lavede i starten af 2020 et eksperiment med et rodskåret 2 meter Nordmannsgran træ – som med rette temperatur og vand kunne holde sig pænt i 2 måneder.

 • Det bedste sted at stille dit juletræ er ved et vindue, hvor det får lys og kulde.
  Det er vigtigt, at du sørger for at holde dit træ så langt væk fra enhver varmekilde, som muligt (f.eks. Radiator, pejs osv.)

 • Nej, det søger vi for! Inden vi sender dit juletræ afsted med fragtfirmaet, så trimmer vi bunden en ekstra gang, så træet har de bedste muligheder for at optage vand.
  Når et juletræ bliver skåret i, så danner det et naturligt lag af safte for at forsegle den af skårede overflade og dermed forhindre vandabsorption.

 • Ja. Du bør vande dit juletræ regelmæssigt, hvis du har købt en juletræsfod med vandbeholder, så bør du kontrollere hver dag og fylde op efter behov.
  Hvis du har købt et traditionelt trækryds, så kan du med fordel tage træet af krydset og sætte det i en spand med vand natten over.
  Juletræer er tørstige og har brug for vand, så det holder sig flot og frodigt!

 • Absorptionshastigheden kan variere fra dag til dag. 

  1) Kontroller at træet ikke har forseglet sig i bunden og lavet et beskyttende lag. Hvis det er tilfældet, skal du trimme bunden. Dette gøres nemt med en sav, hvor du saver ½ cm af bunden.

  2) Kontroller vandstanden

 • Juletræer smider på naturligvis nåle af sig hele året rundt!
  Så et par nåle på gulvet betydet intet. Hvis dit juletræ ser ud til at fælde for meget, så kan det være fordi, det er for tørt og mangler noget vand.
  Det kan også være fordi, det står for tæt op af en varmekilde.
  Kontakt os indenfor 48 timer efter leveringen, hvis dit juletræ viser tegn på at være syg.

  Tjekliste
  1) Farven er falmet meget
  2) Barken på de yderste kviste er krøllet
  3) De grønne udvendige låne, falder af ved let berøring.

Vi beklager meget, hvis ikke du fandt et svar på dit spørgsmål…

Du har nu to muligheder, enten kan du ringe til os på Telefon 26 15 57 31 eller udfyld formularen ved at klikke her. 

Vi glæder os til at høre fra dig!

  b.src = "https://snap.licdn.com/li.lms-analytics/insight.min.js"; s.parentNode.insertBefore(b, s);})();