Fordele

Fordele ved at handle hos os

Der er mange fordele ved at handle hos Grueplantage.dk. Vi sælger kun 1. sorterings juletræer. Derudover har vi skåret mellemleddene væk, hvilket betyder, at vi kan sælge vores juletræer til skarpe priser. Vi har hurtig levering og tusindevis af træer på lager. Sidst men ikke mindst afhenter vi træerne efterfølgende, og benytter dem til grønne formål.

 • På St. Grue juletræsplantage har vi store krav til dyrkningen og kvaliteten af vores juletræer.

  For at nå i mål med den bedste kvalitet på markedet, 1. sortering, så besøger vi i gennemsnit vores træer 40 gange på deres plads i plantagen inden, vi fælder det, og sender det afsted til jeres virksomhed.

  Når man vurderer et juletræs kvalitet og hvilken kategori dette bør tilhøre, 1.,2. eller 3. sortering, så kigger man efter forskellige kendetegn.

  Har træet symmetri dvs. er der harmoni på begge sider af stammen (kegleform)? Vækster grenkransene hvert år, som de skal, og har de det rigtige antal grenkranse ud fra størrelsen?

  Hvor friskt er træet? Er der misfarvninger eller sygdomme i træet, som kan få grenene til at se slatne ud – eller står det flot grønt med kraftige nåle?

  Hvor etageret er træet, dvs. er der plads til, at julepynten kan hænge flot på grenene?

  For at kunne sikre, at de fleste af vores juletræer havner i kategorien 1. sortering, så gør vi følgende for at kunne imødekomme dette:

  Bundklipning: Gøres for at fjerne de nederste grenkranse, således at træet løftes.
  Formregulering:Her klippes træerne ind til den højde/breddeforhold der ønskes.
  Knoppilning:En enkelt metode hvor du med fingrene piller ende knopperne af.
  Skudbrækning: Her brækkes skuddet af, når det har den ønskede længde.
  Skudklipning:Almindelig klipning med saks udenfor vækstsæson.
  Vækstregulering:Er en svær øvelse, da man her styrer væksten af topskuddet således, at topskuddet ikke bliver længere end 35-40 cm.
  Renhold:For at sikre optimal vækst i juletræerne, er det vigtigt at holde det rent. Dette gøres mekanisk.
  Skadedyr:For at undgå disse, etableres der hegn i form af buske og træer, så monokultur undgås og samtidig laves anvendes fuglekasser således, at fuglene kan hjælpe til med eksempelvis lus i træerne.
  Organisk gødning:Kan være hønsemøj, som hjælper til at træerne med vækste flot.

 • Hos St. Grue juletræsplantage ønsker vi ikke, at du skal betale ekstra for den høje kvalitet. Juletræerne kommer alle sammen fra vores 40 hektar store plantage. På den måde undgår vi fordyrede mellemled og sikrer derfor den bedste pris og kvalitet. December måned er ofte en stresset tid, hvor der måske er lidt ekstra travlt på jobbet. Et flot juletræ skaber ro, hygge og måske ekstra arbejdsenergi. Derfor skal alle, små som store virksomheder, skoler, kirker og institutioner have råd til at købe et juletræ hos os. Glæd derfor dine kunder og kollegaer med et flot juletræ til indgangen, kontorlandskabet, foyeren, lobbyen eller kantinen.

 • Vi leverer juletræerne på jeres valgte datoer. Plantagen råder over ca. 40 hektar med juletræer. En hektar indeholder ca. 8000 træer, så vi løber ikke tør.

 • Ved bestilling kommer vi og afhenter juletræet igen. Efterfølgende kører vi juletræet til et fjernvarmeanlæg, hvor det bliver omdannet til flis.

  Vidste du at? Hvert år køber danskerne ca. 1,4 millioner juletræer, der ryger ud af stuerne efter juledagene. Et typisk juletræ måler 160–200 cm og vejer 6,5–8 kg. Det indeholder knap 100 MJ energi. Blev alle træerne brugt som flis i et fjernvarmeanlæg, ville de give energi nok til 3,65 millioner brusebade.