Genplantning

Kært barn har mange navne: Juletræ i Potte, juletræ med rod, potte juletræ, juletræ med klump.

Hos juletræ.dk kan du købe juletræer i potte.
Et pottegroet juletræ, minder på mange måder om det traditionelle rodskåret juletræ som vi kender det med julepynt, julestjerne, og juletræsfod.
Men så alligevel ikke helt…. Juletræerne bliver nemlig produceret lidt forskelligt.

Pottetræer er ikke nogen ny opfindelse, og har været dyrket herhjemme i mange år.
Men i takt med et øget fokus på vores fælles natur og klima, så har danskerne for alvor fået øjnene op for det lidt alternativt juletræ.

Som nævnt, så har juletræet nemlig den fordel at det med den rette omsorg og pleje kan plantes ud i naturen igen og dermed være til glæde for mennesker, dyr og det samlede C02 regnskab.
Hvis man gerne vil låne sit træ af naturen, og aflevere det tilbage igen efter jul, så bør man være opmærksom på nogle ting:

D. 7 januar var der genplantnings dag i Aalborg, med stor opbakning fra de lokale

Akklimatisere

Hvis du køber dit juletræ i potte hos juletræ.dk, så har vi sørget for at af klimatisere dit juletræ, da vores træer får lov at ”dampe af” og vænne sig til varmere temperaturer.
Hvis du køber dit juletræ et andet sted, så vær opmærksom på at træet kan være ny opgravet og har derfor godt af at stå et sted, hvor den kan vænne sig til stuetemperatur, eksempelvis en lade, eller haveskur.

Rigeligt med vand

Når dit juletræ i potte kommer indenfor, så sørg for at give det rigeligt med vand, et pottetræ kan sagtens drikke op mod 2 liter vand om dagen.

Undgå for høj temperatur

Hvis der er brændeovn eller radiator i hjemmet, så undgå at stille pottetræet tæt op af disse, da det nedsætter chancen for overlevelse.

Genplantning

Hvis du køber dit juletræ i potte hos juletræ.dk, og ønsker afhentning så skal du ikke bekymre dig om hvordan du bedst håndterer genplantningen af juletræet.
Hvis du køber dit pottetræ et andet sted, eller bare gerne selv vil genplante træet, så vær opmærksom på at træet har brug for at vænne sig til koldere temperatur. 

    b.src = "https://snap.licdn.com/li.lms-analytics/insight.min.js"; s.parentNode.insertBefore(b, s);})();