Hvor trives juletræer bedst henne?

Hvor trives juletræer bedst henne?

Hvor trives juletræer bedst henne? 1600 1200 Juletræ.dk

De 2 mest populære juletræssorter herhjemme stiller forskellige krav til hvor og hvordan de bedst trives.

Rødgranjuletræ (Picea abies)

Sættes typisk i forbindelse med ”Peters jul’, og kendes ved at være et meget ensartet og tæt træ, med lidt mindre og langt mere stikkende nåle end eksempelvis Nordmannsgran.
Rødgranen kan stort set dyrkes overalt i Danmark. De fleste fortrækker dog at dyrke træerne på sandjord, dette skyldes at juletræer vokser langsomt på sand – hvilket betyder at de bliver tætte og får den ønskede kegleform. Hvis træet dyres på for næringsholdig jord, så skyder det hurtigt i vejret, og dermed opnår træet store etager uden grene.
Om foråret hvor træerne er ekstra sårbare, pga. nye skud. Er det vigtigt at de ikke udsættes for nattefrost, da dette kan betyde at de nye skud bliver svedet af – hvilket træet kan tage stor skade af.

Nordmannsgran (Abies Nordmanniana)

Danskernes fortrukne juletræ, Nordmannsgran er lidt mere sart, hvilket også betyder at der skal bruges lidt mere tid og flere penge på at pleje træerne, hvis de altså skal kunne sælges til de kvalitetsstandarter, som der forventes.
Derfor skal man også være omhyggelig, når man er på udkig efter områder at plante juletræerne på – så man ikke havner i situationer, hvor man på at kassere store dele af kulturen pga. følgende:

  • Udsat for nattefrost 
  • Vandindholdsrig jord (dårlig evne til afledning)
  • For meget blæst
  • For stiv lerjord 
  • For mager jord 

Kilde : Skoven i skolen.dk

    b.src = "https://snap.licdn.com/li.lms-analytics/insight.min.js"; s.parentNode.insertBefore(b, s);})();