Jul i Aarhus

Jul i Aarhus

Jul i Aarhus 1600 1068 Juletræ.dk

Hvis du bøvler med at komme i julestemning i december måned, så tag til Aarhus. I Aarhus kan du både opleve juletraditioner i den moderne storby, men du kan også tage tilbage i tiden og opleve julen, som den var i gamle dage. – brug tiden med familien, og lad os levere et smukt juletræ eller Pottetræ direkte til døren, eller besøg vores skadeplads ved tivoli. 

Note: Aarhusianerne er altid med på moden, og når det kommer til årets juletræsindkøb, så er det ingen undtagelse.
Vores mest solgte juletræ til Aarhus er vores meget populære Pottetræ som passer i de fleste hjem. Vi sælger dog stadig rigtig mange traditionelle Juletræer i Nordmann – det mest populære kan købes her

Jul i Tivoli Friheden

I julemåneden bliver Tivoli Friheden forvandlet til et magisk juleeventyr, hvor du kan opleve smukt julelys, sjov julepynt og flotte juledekorationer. 

Du kan tage en tur i Pariserhjulet, hvor du kan opleve julelyset oppefra. Du kan se forvandlingen af den vilde forlystelse, Sky-tower, som er blevet dekoreret med julelys og lavet om til et juletræ. Du kan også tage på julemarked, hvor du kan få en forfriskning eller et måltid. Måske er du heldig at møde Julemanden? 


St. Grue juletræsplantage er stolt leverandør af mere end 1000 juletræer, som pynter flot i Tivoli Friheden.

Se åbningstiderne her

Juletræssalg i Aarhus
– skoven i byen. 

Ca. 200 meter fra tivolifriheden i Aarhus, finder du Aarhus hyggeligste juletrææsalg.
Hvert år forvandler vi det grønne areal foran Aarhus badmintonklub, til en hyggelig skov af juletræer. Her kan familien traditionen ”fælde” lige præcis det træ, som passer perfekt hjem til stuen.
Stedet er super godt alternativ, til en tur i skoven – oplevelsen her er den samme – og man har virkelig fornemmelsen af at træde ind i en skov, fyldt med juletræer og duften af gran.
Stedet henvender sig til alle og er flittigt besøgt af både, studerende, børnefamilier, pensionister mm.

Jul i Den Gamle By

Hvis du gerne vil opleve julen, som det var i gamle dage, så tag på en nostalgisk udflugt til Den Gamle By. Her kan du opleve en rejse gennem 400 års julehistorie. Hvordan var det egentlig, at man fejrede jul i 1800-tallet? Hvad er historien om Danmarks første juletræ? Hvilke sange sang man rundt om træet for 200 år siden? Dette er blot nogle spørgsmål, du kan få svar på, hvis du besøger museet i december måned. 

Er du barn af 70’erne, så kan du rejse tilbage til barndommen og opleve datidens jul igen. 

I Den Gamle By kan du også nyde en forfriskning eller et måltid. Enten fra én af madboderne eller én af byens restauranter. 

Se åbningstiderne her:

Juleparade og juleshopping i Aarhus

I Aarhus bliver julen budt velkommen med et brag af en juleparade i midten af november. Butikkerne holder åbent helt til 21.00 denne dag, så der er god mulighed for at shoppe de første julegaver. 

Stjernehimlen, som oplyser strøget hele december måned, tændes, og det er ikke hvem som helst, som tænder for himlen. Julemanden er paradens hovedperson, og det er selvfølgelig også ham, der tænder for stjernehimlen, ligesom at det er ham, der går forrest i paraden. 

Stjernehimlen tændes kl. 18.30. 

Skøjtebanen foran Musikhuset 

Hvis man ikke er en bambi på glatis, og man ikke er bange for at få en våd og øm numse, så er det oplevelsen værd at tage en tur på skøjtebanen foran Musikhuset i Aarhus. Her kan man leje skøjter for 50 kr., og suse rundt på den store skøjtebane. 

Når man har ømme ben, så kan man tage et hvil og nyde en varm kop kakao eller en forfriskning i den opvarmede opholdsvogn, som er stillet op ved siden af skøjtebanen. 

Læs mere om åbningstider her:

Juletræet bliver tændt

I starten af december tænder Aarhus borgmester, Jacob Bundsgaard, for det store juletræ, der er placeret på Rådhuspladsen. Juletræet er gigantisk, og det er en smuk oplevelse, når alle lys tændes på én gang. 

Bagefter vil der være fælles sang, underholdning og god julestemning og julegodter. 

Begivenheden starter kl. ?? 

Luciaoptog

Tag på besøg i Aarhus d. 13. december og oplev det smukke luciaoptog gennem regnbuens farver på toppen af ARoS. 

Optoget kan både opleves i museet, men også udefra. Du er garanteret en oplevelse, der giver kuldegysninger. 

OBS! Grundet corona, kan flere af disse begivenheder desværre være aflyst, hold derfor øje på de respektive sider.

    b.src = "https://snap.licdn.com/li.lms-analytics/insight.min.js"; s.parentNode.insertBefore(b, s);})();