Miljøpolitik

Hos Juletræ.dk er det ikke kun juletræerne, der er grønne. Du får nemlig et bæredygtigt og miljøvenligt juletræ, når du handler hos os

Vi tænker grønt i alle vores processer, fra vi planter juletræet, til fældning, pakning, levering og til det brugte juletræ efter jul. Læs videre på siden her og find af, hvordan vi gør os umage for at levere en mere bæredygtig jul til dig end nogensinde før.

 

Vi planter 2 vilde træer, når du køber 1 juletræ

Hos Juletræ.dk planter vi altid 2 nye træer i den vilde danske natur, når du køber 1 juletræ på vores webshop. Vi planter både grantræer og træer med blade. Vi planter begge trætyper, fordi grantræerne hurtigt vokser op og dermed binder flere tons CO2 i løbet af få år, mens løvtræerne vokser langsommere, men kan blive rigtig store og leve i mange hundrede år. Vi tænker altså CO2-binding og renere luft både på kort og lang sigt.

For at sikre mest mulig CO2-binding plantes 2 nye træer i dansk natur, hver gang der sælges 1 på Juletræ.dk. Der plantes både grantræer, som hurtigt vokser op og binder flere tons CO2 i løbet af få år, og løvtræer, som kan vokse sig rigtig store og leve i mange hundrede år – Vi tænker altså CO2-binding på både kort og langt sigt.

Vores erklærede mål er intet mindre end at blive CO2-neutrale. Vi vil neutralisere den energi, vi bruger, når vi producerer, fælder og leverer juletræer til dig. Det vil vi gøre gennem de mange millioner træer i vores danske plantager og de mange vilde træer, vi planter i den danske natur.

Vi tænker længere ud i fremtiden og arbejder på ikke kun at være CO2-neutrale, men CO2-givere. Vi vil være aktive i at neutralisere de store mængder kul, olie og gas, der hver dag forbrændes og udleder CO2 i atmosfæren. Vi vil være aktive i at forhindre klimaforandringerne på vores jord.

Juletræer i potte

Når du vælger at købe et pottetræ, vælger du samtidig en grønnere og mere bæredygtig løsning. Du kan plante træet i din egen have, eller du kan lade os afhente pottetræet og genplante det i den vilde danske natur. Her kan det leve videre og fortsat binde CO2 – også efter jul.

 

Miljøvenlig produktion

Vi bruger naturens egne metoder til at bekæmpe skadedyr og sygdomme i vores juletræer, og vi foretrækker naturlig gødning fremfor kunstgødning. Vi bruger ganske få sprøjtemidler på træernes nåle for at sikre flotte og rene juletræer.

Vores plantager er omgivet af skove, enge og søer. Det betyder, at vores juletræer er et fantastisk levested for rigtig mange dyr, fuglearter og insekter. Vi gør meget for at have et alsidigt dyreliv i vores plantager, da de også hjælper til med at bekæmpe skadedyr på en naturlig måde. Vi tænker samtidig på dyrene, når vi fælder træerne. Vi fælder nemlig kun om vinteren, hvor det har en lille eller ingen indflydelse på dyrelivet i plantagerne.

Sidst, men ikke mindst, lever vores danske juletræsplantager fuldstændig op til de gældende danske regler på området. Vi holder os ligeledes til de retningslinjer, som dansk forskning indenfor produktion af juletræer har foreslået.

    b.src = "https://snap.licdn.com/li.lms-analytics/insight.min.js"; s.parentNode.insertBefore(b, s);})();