Ofte stillede spørgsmål om traditionelle juletræer

Spørg bare løs!

Du kan være helt rolig, når du bestiller dit traditionelle, rodskårede juletræ online hos juletræ.dk. Du får kun det allerflotteste juletræ af den bedste kvalitet leveret direkte til din dør. Dit juletræ er samtidig bæredygtigt og bidrager positivt i CO2-regnskabet.

Du har nok alligevel en masse spørgsmål om vores traditionelle juletræer, fordi du i mange år har været vant til selv at udvælge dit juletræ på en stadeplads. Det kunne være spørgsmål som de her: ”Er mit traditionelle juletræ flot og symmetrisk, når jeg ikke kan vælge blandt mange andre juletræer?”, og ”Kan jeg være sikker på, at mit juletræ ikke bliver beskadiget, når det skal fragtes direkte til min dør?”

Find svar på disse to spørgsmål og mange flere her på siden!

Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål her, er du altid velkommen til at ringe til os på telefon 26 15 57 31, at skrive en e-mail til os på kontakt@juletra.dk, eller at benytte kontaktformularen nederst på siden.

Traditionelle rodskårede juletræer

 • Du modtager altid et flot og symmetrisk juletræ, når du bestiller hos Juletræ.dk. Vi har nemlig kun 1. sorterings juletræer af den bedste kvalitet og udvælger de flotteste træer til dig.

  Skulle du mod forventning være utilfreds med dit juletræ, sender vi straks et nyt juletræ til dig uden beregning. Vi har nemlig kvalitetsgaranti.

  Læs mere om vores kvalitetsgaranti her!

  Du får også prisgaranti hos Juletræ.dk. Hvis du finder et juletræ i tilsvarende kvalitet online, matcher vi omgående prisen.

  Læs mere om prismatch her!

 • Du kan aldrig være 100% sikker, men tæt på. Vi pakker nemlig vores juletræer, så de tager mindst mulig skade under transporten.

  Du modtager dit juletræ indenfor 3 dage, når du bestiller online, men ofte har du allerede dit juletræ dagen efter, du har bestilt det. Og så kan du bestille dit juletræ helt frem til den 21. december og være sikker på at få det inden juleaften. Vi leverer dit juletræ helt frem til den 23. december.

  Er dit juletræ mod forventning blevet skadet under transporten, kan du kontakte os her!

 • Ja, det kan du helt sikkert. Nordmannsgranen er nemlig det mest solgte juletræ hos Juletræ.dk, og det er der en grund til. Nordmannsgranen er robust og holder sig pænt og grønt længere end alle andre juletræer. Det er også derfor, at juletræet kaldes ”ædelgran” og kan pynte i hjemmet allerede fra starten af december og helt frem til juleaften næsten uden at miste grannåle.

  Nordmanngranen er danskernes foretrukne juletræ, og dets grene er stærke og holdbare, så juletræet holder sin form – også når det er fyldt med julepynt. Vi har samtidig passet dit juletræ godt, så det har fået fyldige skud og en flot, symmetrisk form.

  Du får kun kvalitetsjuletræer hos Juletræ.dk, og derfor sælger vi de bedste juletræer. Nordmannsgranen er absolut et af dem, og det er et juletræ, vi kan stå inde for. Find din Nordmannsgran, som kan fås i mange forskellige størrelser, så du kan få netop det juletræ, der passer til dit hjem.

  Bestil din Nordmannsgran allerede i dag!

 • Det er helt op til dig, hvornår du vil købe dit juletræ.

  Hvis du gerne vil have glæde af dit juletræ længe, kan du bestille det allerede sidst i november, så dig og din familie kan glæde jer over træet længe. Du kan også vente til kort før juleaften, så dit juletræ er så frisk og grønt som overhovedet muligt. Du kan bestille dit juletræ helt frem til den 21. december hos Juletræ.dk og få det leveret helt frem til Lillejuleaften.

  Det vigtigste i forhold til dit juletræ er, at du passer godt på det, så det holder sig frisk og pænt helt indtil den store aften. Vi har gjort alt, hvad vi kan for at dit juletræ får de bedste betingelser hjemme i din stue. Vi har fx klimatiseret det, så det er klar til at stå i din stue. Vi har også boret hul i stammen, så du nemt kan sætte det på den traditionelle juletræsfod, som er et trækors. Du behøver intet værktøj, og du kan købe den traditionelle juletræsfod lige her! Vi anbefaler dog, at du køber dit juletræ så tæt på jul som muligt, hvis du sætter det på en almindelig juletræsfod.

  Hvis du køber dit juletræ tidligt og netop vil have glæde af det længe inden juleaften, bør du overveje at anskaffe dig en juletræsfod med vandbeholder. På den måde holder dit juletræ sig frisk i længere tid, hvis du husker at vande det. Du bør heller ikke have dit juletræ stående for tæt ved en radiator eller lignende, da det så er i fare for at tørre ud.

  Du kan læse mere om, hvordan du holder dit juletræ pænt og frisk her!

  Jo tættere på jul, du køber dit juletræ, jo pænere er det juleaften. Det afhænger samtidig af juletræssorten. Nordmannsgranen er fx det juletræ, der holder sig allerbedst, fordi det holder på grannålene meget længe.

 • Ja, dit juletræ kan sagtens holde sig pænt i op til to måneder, hvis du vælger det rigtige juletræ og passer det ordentligt.

  Nordmannsgranen holder sig frisk og grøn i meget længere tid end andre juletræer, men det kræver, at du passer godt på din Nordmannsgran, mens den står i din stue. Du får brug for en juletræsfod med vandbeholder, så du kan vande dit juletræ løbende. Du bør også stille dit juletræ så køligt som muligt, så det ikke står direkte op af en varmekilde.

  Det er også en god idé at sætte dit juletræ udenfor en enkelt nat hver 14. dag, så det kan ”trække vejret”. Du kan samtidigt give dit juletræ en ordentlig rystetur, så du får rystet løstsiddende grannåle af, så de ikke sviner i stuen.

  Læs mere om, hvordan du holder dit juletræ pænt her!

  I begyndelsen af 2020 lavede Juletræ.dk et eksperiment med en rodskåret 2 meter høj Nordmannsgran. Det viste sig, at Nordmannsgranen med rette temperatur og rigtige mængde vand kunne holde sig pænt i 2 måneder.

 • Du bør stille dit juletræ ved et vindue, hvor det både får lys og kulde. Det er samtidig vigtigt, at du sørger for at holde dit træ så langt væk som muligt fra enhver varmekilde som fx en radiator eller pejs.  

  Dit juletræ tørrer hurtigere ud, når det er i nærheden af varme, og grannålene kan tage skade. Juletræet har fortsat brug for lys og vand. Derfor er det en god ide at anskaffe en juletræsfod med vandbeholder, hvis du skal have dit juletræ stående indenfor i mere end 14 dage.

  Juletræssorten er også afgørende for, hvor længe dit juletræ kan holde sig. Nordmannsgran er fx mere robust end mange andre juletræer og holder længere på grannålene.

  Du kan læse mere om, hvordan du holder dit juletræ frisk og grønt her!

 • Nej, du behøver ikke at skære noget af dit juletræ, for at det bedre kan suge vand. Det sørger vi for, inden vi sender dit juletræ afsted med fragtfirmaet. Vi har nemlig trimmet bunden en ekstra gang, så dit juletræ har de bedste chancer for at optage vand.Når man skærer i et juletræ, danner det et naturligt lag af safte for at forsegle den afskårne overflade. Det gør træet for at forhindre, at det mister mere vand.

  Dit juletræ har også et hul i bunden, når du får det leveret. Det gør, at du nemt og uden brug af værktøj kan montere det traditionelle trækryds på dit juletræ. Du kan også hurtigt tage dit juletræ af trækrydset og sætte dit juletræ i en spand vand natten over, så det ikke tørrer ud.

  Hvis du skal være god ved dit juletræ, og især hvis du vil have det stående indenfor i mere end 14 dage, bør du overveje at anskaffe dig en juletræsfod med vandbeholder. Et juletræ drikker nemlig omkring 1,5 liter vand i døgnet og holder sig dermed pænt i længere tid, hvis det får vand regelmæssigt.

 • Ja. Du bør helt sikkert vande dit juletræ regelmæssigt. Hvis du har købt en juletræsfod med vandbeholder, bør du kontrollere hver dag og fylde op efter behov.

  Hvis du har købt et traditionelt trækryds som juletræsfod, kan du med fordel tage træet af krydset og sætte det i en spand med vand natten over. Juletræer er nemlig tørstige og har brug for op til 1,5 liter vand i døgnet, så de holder sig flotte og frodige.

  Læs mere om, hvordan du passer dit juletræ her!

 • Der kan være forskel på, hvor meget vand dit juletræ drikker fra dag til dag. Det er dog en god idé at tjekke, om

  1) Juletræet har forseglet sig i bunden og lavet et beskyttende lag. Hvis det er tilfældet, skal du trimme bunden. Det klarer du nemt med en sav, hvor du saver ca. ½ cm af bunden.

  2) Der er vand i vandbeholderen på dit juletræfod.

  Husk, at et juletræ i gennemsnit drikker omkring 1,5 liter vand i døgnet!

 • Det er helt naturligt, at juletræer smider grannåle hele året rundt. Du skal derfor ikke være nervøs, hvis der ligger et par nåle under dit juletræ. Hvis dit juletræ ser ud til at fælde for meget, kan det skyldes, at det er for tørt og mangler noget vand. Det kan også være fordi, det står for tæt op af en varmekilde.

  Hvis du har en mistanke om, at dit juletræ fejler noget, bør du straks kontakte os og senest 48 timer efter leveringen. Så sørger vi for, at du får et frisk juletræ! Du kan kontakte os på telefon 26 15 57 31 eller skriv til os her!

  Tjekliste, hvis du tror dit juletræ er syg:
  1) Farven er falmet meget
  2) Barken på de yderste kviste er krøllet
  3) De grønne udvendige grannåle falder af ved let berøring

Du fandt forhåbentlig et svar på dit spørgsmål om traditionelle juletræer! Hvis du alligevel ikke fik det svar, du søgte, har du nu to muligheder:

Ring til os på telefon 26 15 57 31 eller udfyld formularen ved at klikke her! 

Vi glæder os til at høre fra dig!

  b.src = "https://snap.licdn.com/li.lms-analytics/insight.min.js"; s.parentNode.insertBefore(b, s);})();