Om os

St. Grue er en Ejendom, der råder over 60 HA jord i midten af Sønderjylland. Fra gården drives der bl.a. juletræsplantage med fokus på bæredygtig produktion.

6 generationer mødes

Juletræ.dk styres af Christian Willadsen og Mads Geilager, som er 3. generation i hver deres familievirksomhed, hvor der har været produktion af juletræer siden 1970’erne. Christian og Mads fører familiens DNA videre i et digitalt univers, hvor de flotte juletræer nu kan bestilles online, leveres direkte til døren og afhentes igen efter jul. Og ikke nok med det, så bibeholdes det store miljøfokus, som altid har været en vigtig prioritet i begge familier.

Kun de bedste juletræer

I 1970’erne startede Christian og Mads’ bedsteforældre produktion af juletræer uafhængigt af hinanden. I mere end 50 år er der blevet arbejdet på opskriften for det perfekte træ, hvilket har resulteret i en stor produktion, hvor standarten altid er i top.

De mange timer brugt og de mange forsøg for at skabe et flot juletræ, gør også at en kun meget lille del af juletræerne i plantagen ikke når igennem nåleøjet. Dette skyldes de i gennemsnit 40 besøg hos træet, hvor træet bl.a. bliver formklippet, topstoppet, renholdt mm. Læs mere her

Salg til hele verdenen

I løbet af de mange år produktionen har fundet sted, er plantagerne blevet udvidet med flere hektarer forskellige steder i Danmark. Det danske klima og jord gør Danmark til et af de mest attraktive lande til produktion af juletræer, hvorfor store dele af produktionen eksporteres til hele Europa. De mange års erfaring med salg til både ind- og udland, har givet en god viden om, hvad de forskellige lande anser som det perfekte træ. De træer der kan købes på Juletræ.dk er altså 1. sorterings juletræer tilpasset de danske kunder, hvor du sikres stærke grene, en flot grøn farve, symmetri og elegance.

Nem online bestilling

Nu kan det endelig lade sig gøre at købe Danmarks flotteste træer nemt og bekvemt hjemme fra sofaen. Den nye generation i firmaerne, Christian og Mads, er gået sammen og har udviklet en hjemmeside, hvor konceptet bygger nem bestilling af de flotteste juletræer, leveret fragtfrit til hoveddøren og afhentet igen efter jul. Den store mængde af egenproduktion gør dette muligt til markedets skarpeste netpriser og kundeservice i verdensklasse.

Miljøfokus hele vejen

Den miljøvenlige produktion og vigtigheden i dyrelivets trivsel i plantagerne har altid været vigtig – og vil fortsat være det. Det er et område der hele tiden nytænkes, hvilket har gjort at Christian og Mads nu tilbyder 2 nye tiltag ved køb af træer på Juletræ.dk, som er til gavn for miljøet i endnu højere grad;

1. Hver gang du køber 1 træ hos Juletræ.dk, plantes der 2 nye i den danske natur. På denne måde øges antallet af træer i den danske natur, på trods af fældede træer der bruges til jul.

2. Ved køb af pottetræer på Juletræ.dk opfordres der i høj grad til genplantning af træet efter jul. Med træet bliver der leveret en guide til pleje af pottetræet, så det har de bedste forudsætninger for en genplantning. Her har du mulighed for at bestille os til at afhente og genplante træet eller selv gøre det.

Disse 2 nye tiltag er vigtige og meget effektive metoder i kampen om at opnå total CO2-neutralitet.   

Miljøvenlig juletræsproduktion produktion.

På St Grue juletræsplantage er bæredygtighed og hensyn til naturen en familieværdi. Gennem tre generationer har vi skabt en virksomhed, der tager hensyn til den natur, vi lever i.
For at skåne naturen i forbindelse juletræsproduktionen benytter vi bl.a. naturens egne metoder til at bekæmpe skadedyr og sygdomme i vores afgrøder, ligesom at vi foretrækker naturlig gødning fremfor kunstgødning. Vi arbejder konstant med at skabe biodiversitet i vores juletræsplantager, så vi undgår monokultur i vores afgrøder. På den måde kan vi lave sunde juletræer uden at skade naturen omkring os.

Om St Grue juletræsplantage

Povl Willadsen i 1980 overtager St. Grue, og forelsker sig særlig i det kuperede landskab med kilder, skovenge og søer. For at sikre en mangfoldig natur skaber Povl naturområder med dyrehold og vildtvenlige beplantninger. Efter et årti anlægges gårdens første juletræsplantage med præcis 3000 juletræer, der med tiden overtages af Povls søn Jesper.
Povl og Jesper laver den aftale, at hver gang der skal plantes juletræer, så skal der også plantes et løvhegn, et krat eller andet vild natur. En slags byttehandel mellem far og søn, der den dag i dag betyder at St Grue består af lige dele dyrket og ikke- dyrket natur. Jesper overtager resten St. Grue i 2007, hvor han forsat arbejder med miljøbevidst juletræsproduktion.
Jespers søn Christian driver en mindre del af St. Grue og har med www.grueplantage.dkført St Grue online. Han har siden 2014 leveret juletræer til hundredvis af virksomheder, skoler, kirker osv. Landet over.