Oversigt over juletræssorter

I H.C. Andersens eventyr om grantræet, drømmer det lille træ om at vokse sig stort, så det kan blive et “rigtigt” juletræ – men hvad er egentlig et rigtigt juletræ?

Det kan være lidt uoverskueligt at vælge det perfekte juletræ. Skal det være en rødgran? Nordmannsgran ? Eller måske et trejde ?

Vi har lavet en oversigt over   juletræssorter som vi dyrker i vores plantager, dette kan også hjælpe til forståelsen af hvorfor Nordmannsgran er det juletræ som 98 % af vores kunder vælger.

Nordmannsgran ⋅ juletræet – det rigtige valg

Holdbarhed : Nordmannsgran har en længere holdbarhed end andre juletræer og kan i de fleste tilfælde pynte i hjemmet allerede fra starten af december og frem til juleaften

Udseende/symmetri: Nordmannsgranen er kendetegnet ved den flotte grønne farve og de lange bløde nåle. Træet som helhed har fyldige skud og hvis det passes godt, så får det en symmetrisk opbygning. Træet går også under betegnelsen “Ædelgran”

Tilgængelighed : De fleste juletræsproducenter herhjemme dyrket Nordmannsgran som det fortrukne, da det er danskernes absolutte favorittræ

Læs mere.


Rødgran H.C.Andersens valg

Længe inden nordmannsgranen blev danskernes fortrukne juletræ, var der ingen tvivl om der var det rigtige juletræ for danskerne – der findes dog stadig en del som holder fast i af rødgranen skal være årets juletræ. Vores alle sammens H.C. Andersen skrev “grandtræet” som faktisk omhandlede rødgranen

Holdbarhed Rødgranens holdbarhed er ikke ligesom nordmannsgranen, den har svært ved at vænne sig til temperaturen i stuen og smider derfor hurtigt sine nåle – man bør derfor først tage sin rødgran ind i stuen få dage inden d. 24 december.

Udseende / symmetri : Rødgranens grene vokser opadgående og er godt fordelt, hvilket giver en imponerende symmetri i træet.

Tilgængelighed : Rødgranen er lidt svarer at få øje på – men mange stadepladser har dog denne sort, da det som nævnt fortsat er et træ som mange danskere gerne vil have ind i stuen

Læs mere her


Nobilis ⋅ juletræer også kaldet sølvræven

Holdbarhed : hvis træet står i en juletræsfod med vandbeholder, så kan det sagtens stå inde i stuen hele december måned.

Udseende / symmetri  Nobilis har som ligesom nordmannsgranen et frodigt udseende, da nålene ofte sidder tæt. Videre har den et sølvgrå skær – som kan gør selv den bedste sølvræv misundelig.

Tilgængelighed : Nobilis er ikke helt så nem at få til at gro i danmark. Derfor kan det også være svært finde denne juletræssort hos juletræsproducenter. Vi sælger desværre ikke Nobilis i webshoppen, men ved mængdebestillinger + 50 træer kan vi sagtens levere.

Læs mere her


Blågran ⋅ juletræet – det utraditionelle valg

Som det fremgår af navnet, så er blågran karakteriseret ved at have et blåligt skær i nålene. Hvilket giver et helt specielt look, som gør det mindre attraktivt, som et juletræ juleaften. Vi eksporterer dog blågran i potte til tyskland, hvor  juletræet især er populær at plante ud i haven efter brug – med alderen bliver det et rigtig flot havetræ. 

Holdbarhed :  Blågranen er ikke specielt egnet til indendørs brug og man har derfor mest ud af træet i de sidste af dagene op til juleaften.

Udseende / symmetri  Blågranen har en fantastisk flot blålig farve og man kan derfor parre den med lidt anderledes julepynt som kontrast til det blå skær.
Juletræet har en rigtig flot symmetri som falder i de flestes smag.

Tilgængelighed : Hvis du gerne vil anskaffe dig et blågran så er det ikke sikkert at din lokale juletræssælger har et, da det er svært at opdyrke i DK. Vi sælger ikke blågran fra vores webshop, men ved forespørgsel på større mængder er vi også leveringsdygtige ved denne sort.

Læs mere her

 

Omorika ⋅ juletræet – det sarte valg

Omorika stammer oprindeligt fra Serbien og går derfor også under navnet ” serbisk søjlegran” Granen er i familie med Rødgranen. 

Holdbarhed : Omorika trives ikke i indeklima og har derfor ikke en særlig lang holdbarhed – hvis den skal bruges som juletræ, så er det bedst at tage den indenfor få dage inden juleaften.

Udseende / symmetri : Omorika har en lang, slang form med opadgående grene. Dens nåle kan stikke lidt.

Tilgængelighed :  Juletræet sælges meget få støder og det kan derfor være svært at anskaffe sig. Hos juletræ.dk opdyrker vi denne sort, men sælges dog ikke via vores webshop. Kun henvendelser, hvis der er tale om en pæn mængde.

Læs mere her


Fraser – juletræet – Amerikanernes valg

Holdbarhed : Fraser er tæt beslægtet med nordmanngranen – det betyder også at denne sort er meget velegnet som juletræ og kan sagtens holde sig friskt hele december måned

Udseende / symmetri : Fraser er flot i formen med opadgående grene og dufter friskt af citrus.

Tilgængelighed :  Desværre dyrkes der meget få fraser juletræer i Danmark og det kan derfor være svært at anskaffe sig træet. Hos juletræ.dk sælger vi juletræet både som pottetræ og normalt rodskåret træ

Læs mere her

 

Vi håber at vores oversigt over juletræssorter, har gjort dig lidt klogere på dit valg af årets juletræ. Hvis du ønsker andre juletræer end nordmannsgran, så skriv til os her 

    b.src = "https://snap.licdn.com/li.lms-analytics/insight.min.js"; s.parentNode.insertBefore(b, s);})();