Plastik eller ægte?

Plastik eller ægte?

Plastik eller ægte? 1500 888 Juletræ.dk

Det kan være meget fristende at købe sig et kunstigt juletræ, man slipper for at det fælder og det kan gemmes det til næste år.
Men der er flere grunde til at anskaffe sig et ægte juletræ.

Undersøgelser viser at et falsk juletræ lavet af plastik, faktisk skal genbruges 20 år før at det vil være en grønnere løsning end at anskaffe sig et ægte træ hvert år.
I et studie lavet af Ellipsos, fandt man frem til at, kunstige træer bidrager tre gange så meget til klimaforandringer og brugen af jordens ressourcer end naturlige træer gør.
Samtidig fremgår det af selvsamme undersøgelse at kunstige træer alligevel kun holder i omkring seks år, før de skal udskiftes.

I de 8 – 10 år et juletræ står på dens plads i plantagen, er den hjemsted for en masse dyreliv, fugle, insekter, harer osv. som trives godt iblandt træerne. Her kan man sige at et plastik træ, produceret på en kinesisk fabrik, ikke er til meget gavn for hverken dyreliv eller miljøet.
I Kina er miljølovgivningen ikke lige så stram som herhjemme, så hvis man bestille et træ derfra, så kan man ikke vide sig sikker på at træerne ikke, er proppet med kemi og fremstillet af PVC som kan indeholde ftalater, hvilket kanvære hormonforstyrrende.

Et studie lavet af Enviromental Health, rådede man folk til at tage handsker på eller vaske sine hænder grundigt, hvis man havde samlet et plastik juletræ.

Hvis du vil gøre som 95 % af danskerne, så bestil med god samvittighed et ægte juletræ her.

Kide : https://ellipsos.ca/lca-christmas-tree-natural-vs-artificial/
Kilde : https://www.niehs.nih.gov/health/topics/index.cfm

    b.src = "https://snap.licdn.com/li.lms-analytics/insight.min.js"; s.parentNode.insertBefore(b, s);})();