Ofte stillede spørgsmål om juletræer i potte

Her finder du svar på dine spørgsmål om juletræer i potte. Find fx ud af, om alle slags juletræer i potte kan plantes ud igen, og om de kan overleve i din stue i længere tid

Find svar på dine spørgsmål om juletræer i potte her!

Du har sikkert mange spørgsmål til juletræer i potte. Kan det plantes ud igen efter jul? Er det mere bæredygtigt end et traditionelt juletræ? Og skal jeg vande mit juletræ i potte? Få svar på alle dine spørgsmål om juletræer i potte her!

Køb et juletræ i potte og gør en grøn forskel! Et pottejuletræ kan plantes ud i naturen igen og er dermed med til at rense luften og binde CO2 i rigtig mange år. Du får samtidig et mere frisk og sprællevende juletræ, når du vælger et juletræ i potte.

Du skal dog være opmærksom på en række ting, når du køber et pottejuletræ. Det allerførste, du bør være opmærksom på er, om dit juletræ i potte overhovedet kan overleve, når det bliver plantet ud igen.

Køb et pottegroet juletræ

Hvis du vil være sikker på, at dit juletræ i potte har de bedste muligheder for at overleve, når det plantes ud i naturen igen, bør du købe et pottegroet juletræ. IKKE et pottet eller salgspottet juletræ, der har fået skåret det meste af deres rødder væk. De har nemlig langt ringere chancer for at overleve udendørs efter jul. Hos Juletræ.dk får du kun pottegroede juletræer!

Du kan finde flere svar på dine spørgsmål om juletræer i potte under de forskellige spørgsmål. Du kan fx få mere at vide om forskellen på pottegroede, pottede og salgspottede juletræer.

Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål om juletræer i potte her, er du altid velkommen til at ringe til os på telefon 26155731, at skrive en e-mail til os på kontakt@juletra.dk, eller at benytte kontaktformularen nederst på siden.

Juletræer i potte

 • Ja, hvis du har valgt den rigtige type juletræ i potte. Der findes nemlig tre forskellige typer juletræ i potte, og det er kun det pottegroede juletræ, der har rigtig gode chancer for at overleve. Det afhænger naturligvis også af, om du sørger for, at dit juletræ i potte ikke står lige op af en varmekilde, og at du husker at vande det, mens det står i din stue.

  Hos Juletre.dk får du altid et pottegroet juletræ, der uden problemer kan sættes ud i naturen efter brug. Dit juletræ vil dermed være til glæde for både mennesker, dyr og det samlede CO2-regnskab. Vores juletræer i potte er nemlig blevet ompottet efterhånden, som juletræet har vokset sig større, og deres rodnet er dermed intakt.

  De forskellige typer juletræer i potte

  1. Dit pottegroede juletræ fra fx Juletræ.dk, som er blevet ompottet i takt med, at det voksede sig større. Hele rodnettet er intakt. Det pottegroede har 100 % chance for at overleve i naturen efter brug, hvis du passer det ordenligt og bl.a. husker at vande det.
  2. Et pottet juletræ, der står i den samme potte under hele dets levetid. Når juletræet skal sælges, graves træet op, og de rødder, der er groet udenfor potten, skæres af. Det kan være op til 80 % af rodnettet.
  3. Et salgspottet juletræ, der ikke vokser op i en potte. Juletræet graves op og placeres i en potte kort før, det skal sælges. Det meste af rodnettet skæres væk.

  En amerikansk undersøgelse viser, at 100 % af de pottegroede juletræer overlever, når de bliver plantet ud i naturen igen – selv efter at have stået indenfor i op til 20 dage. Til gengæld er der ingen af de pottede eller salgspottede juletræer, der overlever, når de kommer ud i naturen igen – efter at have stået kun 10 dage indenfor.

  Et pottegroet juletræ er altså det rigtige valg, hvis du vil være sikker på, at dit juletræ i potte skal overleve, når du planter det ud igen. Det er ikke sandsynligt, at det pottede eller salgspottede juletræ klarer at blive genplantet.

  Læs mere om forskellen på de forskellige typer juletræer i potte her!

 • Ja, hvis du bestiller et pottegroet juletræ. Når du køber dit juletræ i potte hos Juletræ.dk får du altid et pottegroet juletræ, der uden problemer kan sættes ud i naturen efter brug. Dit juletræ vil dermed være til glæde for både mennesker, dyr og det samlede CO2-regnskab. Vores juletræer i potte er nemlig blevet ompottet efterhånden, som juletræet har vokset sig større, og deres rodnet er dermed intakt.

  Du skal dermed være opmærksom på, hvilken type juletræ i potte, du køber. Det er nemlig kun det pottegroede juletræ, der har store chancer for at overleve ude i naturen.

  Se oversigten over de tre typer juletræer i potte her

  1. Dit pottegroede juletræ fra fx Juletræ.dk, som er blevet ompottet i takt med, at det voksede sig større. Hele rodnettet er intakt. Det pottegroede har 100 % chance for at overleve i naturen efter brug, hvis du passer det ordenligt og bl.a. husker at vande det.
  2. Et pottet juletræ, der står i den samme potte under hele dets levetid. Når juletræet skal sælges, graves træet op, og de rødder, der er groet udenfor potten, skæres af. Det kan være op til 80 % af rodnettet.
  3. Et salgspottet juletræ, der ikke vokser op i en potte. Juletræet graves op og placeres i en potte kort før, det skal sælges. Det meste af rodnettet skæres væk.

  En amerikansk undersøgelse viser, at 100 % af de pottegroede juletræer overlever, når de bliver plantet ud i naturen igen – selv efter at have stået indenfor i op til 20 dage. Til gengæld er der ingen af de pottede eller salgspottede juletræer, der overlever, når de kommer ud i naturen igen – efter at have stået kun 10 dage indenfor.

  Et pottegroet juletræ er altså mere bæredygtigt end et traditionelt juletræ, hvis det netop er pottegroet og ikke pottet eller salgspottet.

  Et traditionelt fældet juletræ kan IKKE pantes ud i naturen igen. Derfor er det ikke med til at rense luften og binde CO2 efter juleaften. Til gengæld er grenene og stammen nedbrydelige og kan laves til flis til haven. Det kan med andre ord bruges som et vedvarende brændstof.

  Vi planter 2 vilde træer, når du køber 1 juletræer

  Når du køber dit juletræ hos Juletræ.dk, planter vi dog to træer i den danske skov hver gang, du køber et traditionelt skåret juletræ. Vi planter et grantræ og et løvtræ. Når du køber et pottegroet juletræ hos os sætter vi dit pottegroede juletræ ud i den vilde danske natur efter jul og planter samtidig et løvtræ. Så uanset om du vælger et juletræ i potte eller et rodskåret juletræ hos Juletræ.dk planter vi to træer i den danske natur. Ingen af disse træer vil senere blive brugt som juletræer, men får lov til at vokse sig store og flotte til stor gavn for miljø og dyreliv.

  Læs mere om vores tiltag med at plante to træer hver gang, du køber et juletræ online hos Juletræ.dk her!

 • Du kan tage den helt med ro, for du modtager i de fleste tilfælde dit juletræ dagen efter, du har bestilt det. Du kan dog være helt sikkert på, at du har fået dit juletræ leveret direkte hjemme hos dig selv senest 3 hverdage efter bestilling. Du kan få træet leveret helt frem til den 23 december, hvis du bestiller det senest den 21. december.

  Hos juletræ.dk har vi samtidig mere end 50 års erfaring med at levere juletræer til hele verden. Vi har rigtigt gode transportmuligheder, så du får den bedst mulige service. Bestil derfor trygt dit juletræ her på siden allerede i dag.

  Husk, at vi har gratis levering på alle juletræer under 2 meter. Du kan også altid bestille afhentning af dit juletræ efter jul.

  Har du flere spørgsmål, så skriv eller ring endelig til os!

  Telefon + 26 15 57 31
  Skriv til os!  

 • Ja, det er meget vigtigt, at du vander dit pottejuletræ regelmæssigt uden at overvande. Så holder det sig grønt og frisk, og du undgår, at nålene bliver brune og falder af. Et juletræ ”drikker” nemlig i gennemsnit 1,5 liter om dagen. Hvis du overvander, rådner rødderne til gengæld. Her kan du bogstavelig talt stikke en finger i jorden for at være sikker på, at dit juletræ ikke er for fugtigt.  Hvis du har mulighed for det, bør du sætte dit pottejuletræ udenfor hver 10. dag i 24 timer for at lade det ”trække vejret”. Du kan i samme ombæring give træet en god rystetur for at fjerne eventuelle løse nåle.

  Du kan også med fordel placere dit juletræ lidt køligt. Undgå for enhver pris at stille dit juletræ i potte ved siden af ​​en radiator eller varmelegeme af nogen art.

  Husk også, at du IKKE må fjerne dit juletræ i potte fra beholderen. Enhver forstyrrelse af rødderne kan nemlig skade træet.

 • Ja da! Hvis du har en have med god plads eller et sommerhus, så er det helt oplagt, at du planter dit brugte juletræ i potte der! Der er dog en række ting, du bør være opmærksom på, når du planter dit juletræ ud:

  1. Dit brugte juletræ i potte skal langsomt vænne sig til temperaturen udenfor. Derfor er det en god ide at stille det lidt køligere – fx i et koldt bryggers. Det må ikke plantes ud, før jorden er frostfri, hvilket typisk er fra midt i marts til sidst i april. Træet kan sagtens stå indenfor, hvis det får vand og sollys imens.
  2. Du skal forsigtigt tage juletræet ud af potten, så rødderne tager så lidt skade som muligt. Find et sted i haven, hvor der er læ og frostfrit, og hvor jorden ikke er for fugtig og hård. Det må heller ikke være i direkte sollys, så træet tørrer ud i sommermånederne. Sørg også for, at træet står i muldjord, og at der er god plads omkring træet, så det kan brede sig, mens det vokser.
  3. Giv evt. dit gamle juletræ gødning i form af hønsemøg eller anden organisk gødning.
  4. Lad dit træ vokse sig stort og flot. Du skal ikke grave dit træ op året efter og genbruge det som juletræ i potte. Det skader rødderne, og det har ikke gode chancer for at overleve endnu en sæson.

  Husk, at du altid kan bestille afhentning inkl. genplantning hos Juletræ.dk. Så sørger vi for at hente dit træ og at plante det i den vilde danske natur til glæde for dyr, fugle, insekter og ikke mindst klimaet.

  Læs mere om genplantning af dit juletræ i potte her!

 • Det gør vi med glæde. Du skal blot bestille hvilken dato, du ønsker at få dit brugte juletræ afhentet, så sørger vi for at plante dit træ ud i naturen. Vi planter samtidig et løvtræ, så du er med til at gøre kloden endnu grønnere.

  Når vi planter dit juletræ i potte ud, gør vi det nænsomt og et sted, hvor træet har optimale vækstbetingelser.

  Vi sørger bl.a. for, at dit træ

  1. langsomt vænner sig til den koldere temperatur udenfor. Vi stiller træet et køligt, men frostfrit sted, hvor det får vand og lys. Vi planter først træet ud, når jorden er frostfri.
  2. bliver stillet nænsomt i den vilde, danske natur, hvor jorden ikke er for hård eller fugtig. Det er ligeledes et sted, hvor jorden er næringsholdig, og der er god plads til, at træet kan brede sig
  3. ikke bliver gravet op igen. Det får lov til at vokse sig stort og flot til glæde for dyr, mennesker og miljøet.

  Læs mere om vores genplantning her!

 • Juletræ.dk har lavet en aftale med Aalborg og Aarhus kommuner, der stiller arealer til rådighed. Og så planter vi også træer i vores egen mose, hvor de kan få lov at vokse sig store og flotte til glæde for dyr, fugle, insekter og ikke mindst miljøet.

  Sidste år var du med til at plante tusindvis af træer i den vilde, danske natur, fordi du købte dit juletræ online hos Juletræ.dk. Vi planter nemlig 2 træer, når du køber 1 træ i vores webshop.

Du fandt forhåbentlig et svar på dit spørgsmål om juletræer i potte! Hvis du alligevel ikke fik det svar, du søgte, har du nu to muligheder:

Ring til os på telefon 26 15 57 31 eller udfyld formularen ved at klikke her! 

Vi glæder os til at høre fra dig!

  b.src = "https://snap.licdn.com/li.lms-analytics/insight.min.js"; s.parentNode.insertBefore(b, s);})();