Viser alle 3 resultater

Hvad du skal vide om dit juletræ i potte

Hvis du tilhører det voksende antal mennesker, der har besluttet sig for at købe et juletræ i potte fremfor et skåret juletræ – som de fleste kender – så har du sikkert nogle spørgsmål til, hvordan man bedst udvælger og passer på sit træ, så det kan overleve en genplantning i naturen.

Hvis du bestiller her på siden, så er du sikker på, at juletræet i potte er dyrket under optimale forhold (ompotning) og dermed har de bedste chancer for en genplantning.

Vælg det rigtige juletræ i potte

Det er altid hyggeligt at udvælge sit juletræ, men det er vigtigt, at du ikke bare vælger det første anstændigt formede juletræ, du ser. 
Hvis du vil have noget håb om at holde dit pottegroede juletræ levende og friskt indtil juledag og videre, så skal du være sikker på, at du vælger det helt rigtige pottetræ. 

Nedenfor har vi lavet nogle anbefalinger til at holde dit lille pottejuletræ i live, så det kan genplantes i naturen og fremover kan være til glæde for både mennesker, dyr og det samlede CO2-regnskab.

Hvis du vælger at købe dit pottegroet juletræ i et byggemarked eksempelvis, så bør du notere dig nogle forholdsregler:
1. Vælg den rigtige grantype
2. Find ud af, hvordan dit pottetræ er dyrket. Der findes nemlig vidt forskellige måder at opdyrke pottetræet på og ved mange af metoderne, oplever juletræet traumer på deres rødder og er derfor mindre tilbøjelige til at trives ved evt. genplantning.    

Forbered dit juletræ til livet indendørs

Hvis du køber dit juletræ i potte hos her på siden, så har vi sørget for at klimatisere dit juletræ under helt rigtige forhold. 

Hvis du køber dit juletræ et andet sted, så vær opmærksom på, at træet kan være nyopgravet og har derfor godt af at stå et sted, hvor det kan vænne sig til stuetemperatur. 
Placér den evt. på et beskyttet sted i din have, og placér derefter en haveslange nede ved rødderne, og giv den så rigeligt med vand. 
Ideelt set, kan du lade det stå natten over og give dit træ en rigtig god omgang ryste, før du bringer det indenfor.

Det er meget vigtigt, at du IKKE fjerner træet fra den beholder, det er solgt i, da enhver forstyrrelse af rødder bør undgås. De potter, som juletræer kommet i, er typisk ikke særlig attraktive, så man kan med fordel placere træet i en mere festlig yderpotte (se vores udvalg her).

Sådan passer du på dit juletræ i potte

Hvis det er muligt, så placér gerne dit juletræ lidt køligtUndgå for alt i verdenen at stille den ved siden af ​​en radiator eller varmelegeme af nogen art. 
Det er også vigtigt, at man regelmæssigt vander sit juletræ uden at overvande. Dette gør man for at undgå, at træet bliver tørt, og nålene bliver brune og falder af. Hvis man overvander, så rådner rødderne. Her skal man gå efter fornemmelsen af jorden, og det er faktisk ret enkelt.

Hvis du har mulighed for det, så bør du sætte dit juletræ udenfor hver 10. dag i 24 timer for at lade det ”trække vejret”. Dette giver dig også mulighed for at give træet endnu en god omgang ryste for at fjerne eventuelle løse nåle. 

Genplant dit juletræ i potte

Hvis du ikke har købt afhentning/genplantning her på siden og gerne selv vil stå for det, så læs med her:

Hvis du skal have succes med genplantning af dit juletræ, så er det vigtigt, at du placerer det på det rigtige sted. De fleste grantræer foretrækker kølige og fugtige forhold. Sørg derfor for at placere dit juletræ på et beskyttet sted, hvor sommerens direkte sollys ikke tørrer træet hurtigere ud.

Hvis du har adgang til noget organisk gødning, som kan være hønsemøg, så giv dit lille pottetræ en omgang med det, da det giver et lille løft til træet.
Træet skal først plantes ud i marts eller april.