Juletræstypen
Nordmannsgran (Abies Nordmanniana) er uden tvivl danskernes mest fortrukne juletræsart. Dette skyldes dens flotte mørkegrønne farve, de lange bløde nåle og dens lange holdbarhed.
Oprindeligt så stammer Nordmann fra Kaukasus, men efter flere års dyrkning er Danmark blevet en af Europas bedste til at producerer denne træsort.
Pottetræer er blevet utroligt populære over de sidste år, hvor deres størrelse egner sig godt til specielt mindre hjem og lejligheder.

Lej dit træ

Hos Juletræ.dk har vi udviklet et unikt, miljøvenligt og meget simpelt koncept, som sikrer at du kan holde en mere bæredygtig jul en nogensinde før.

1. Bestil dit pottetræ
Find det perfekte pottetræ til dit hjem, vælg ”afhenting og genplantning” og bestil – vi leverer pottetræet direkte hjem til dig fragtfrit.

2. Pas dit pottetræ
Sammen med træet modtager du en simpel guide til, hvordan du bør passe og pleje dit træ, så det har de bedste forudsætninger for at kunne leve videre efter jul.

3. Vi afhenter og genplanter dit pottetræ
Når du har nydt dit smukke træ, afhenter vi efter jul. Vi passer godt på træet, til det skal plantes ud igen i marts. Bestil afhentning ved check-out. 

Hvorfor genplantning?
Vores undersøgelser har vist at et pottetræ, med den rette pleje og vedligeholdelse, i langt størstedelen af tilfældene overlever en genplantning. Dette er til stor gavn fordi…

… Træers Co2-optagelse er den mest effektive metode til at redde klimaet.
… Træer suger skadelige stoffer gennem nåle og bark som frigiver ren ilt.
… Træer skaber et godt dyre og plantemiljø, hvilket har positiv effekt på klimaet.
… Træer er det mindst Co2-krævende ressource til byggerier, da der kræves minimal energi til produktion.

Størrelsesguide

Alle vores pottetræer bliver målt fra pottens bund til træets top:
80 – 100 cm: Et fint lille træ som egner sig godt til små rum og udendørsbrug.
100 – 125 cm: Fungerer godt som juletræ i mindre rum.
125 – 150 cm: Det er denne størrelse du skal vælge, hvis dit træ skal komme tæt på et klassisk størrelse juletræ.

Levering og afhentning

Gratis og hurtig levering
– Vi har gratis levering af alle vores juletræer til alle brofaste øer i hele Danmark.
– Vi leverer træer alle hverdage helt frem til d. 23 december
– Leveringstiden er 1-3 hverdage.
– Du bedes skrive i bemærkningsfeltet, hvor vi må stille træet i tilfælde af du ikke er hjemme på leveringstidspunktet.

Læs om vores leveringsbetingelser her.

Afhentning og genplantning af dit pottetræ efter jul
– Vi tilbyder afhentning af alle vores pottetræer efter jul.

– Vi afhenter træet i uge 2, 2021. Stil træet ved din dør eller i nærheden så vores fragtmand nemt kan finde det. 
– Alle træer der bliver passet efter vores anbefalinger, vil blive plantet ud i naturen efter jul. På den måde vil træet leve videre og fortsætte med at optage Co2 i atmosfæren.
– Prisen for afhentning og genplantning er kr. 199,-

Læs om vores betingelser for afhentning her.

Pleje og miljø

Pas godt på dit træ, så det kan leve videre efter jul
Her er 7 råd til, hvordan du sikrer dit træ holder sig grønt og frisk hele julen og det samtidig får de bedste forudsætninger for at kunne overleve genplantning:

  1. Hvis muligt, bør du lade pottetræet stå ude i kulde, fugt og læ, indtil det skal ind i stuen og pyntes klar til jul. Det er vigtigt at du ikke fjerne træet fra den potte det kommer i. Enhver forstyrrelse af rødder bør undgås.
  2. Husk at vande træet som minimum en gang om dagen, så nåle og grene holdes friske.
  3. Når træet trækkes ind trækkes nettet af, træet rystes for løse nåle og træet kan evt. sættes i en potteskjuler, men behold den originale potte på.
  4. Lad nåle og grene komme på plads af sig selv. Det kan tage et par timer, så vær tålmodig og træk ikke i grenene.
  5. Træet bør stilles væk fra varmekilder som brændeovn og radiator.
  6. Tjek jorden hver dag, for at sikre den er fugtig. Vand træet hvis nødvendigt.
  7. Træk træet ud hver 7. dag hvis muligt, og lad det gerne stå ude i 24 timer så træet kan trække vejret. Ryst træet for evt. løse nåle, inden du trækker træet indendøre igen.

Følges disse råd sikres et frisk træ, som kan leve videre efter jul.

Miljøfokus hele vejen
– Vi tilbyder afhentning og genplantning af alle pottetræer. På den måde får træer lov til at leve videre, så de fortsat kan optage Co2 i atmosfæren, udlede ren ilt og fungere som hjem for tusindvis af insekter.

– For at skåne naturen i produktionen af vores juletræer, benytter vi bl.a. naturens egne metoder til at bekæmpe skadedyr og sygdomme i vores afgrøder, et minimalt brug af sprøjtemidler samt naturlig gødning fremfor kunstgødning når muligt.
– Vi planter 2 træer hver gang vi sælger 1. Dette er et løfte vi har givet os selv, i bestræbelsen på at opnå fuldkommen Co2-neutralitet. Ved at købe dit juletræ hos os, er du altså med til at plante flere træer, som kan optage Co2 og være med til at redde klimaet på en naturlig og effektiv måde.
– Grue juletræsplantage består af en masse omkringliggende skove, enge og søer. Dette betyder, at vores juletræer er et fremragende levested for mange dyr, fuglearter og insekter.

Læs hele vores miljøpolitik her.

Genplantning

Lad os afhente og genplante pottetræet – eller gør det selv
Ønsker du ikke at bestille afhentning og genplantning af dit pottetræ, men hellere selv vil stå for det – så læs med her:

– Hvis du skal have succes med genplantning af dit juletræ, så er det vigtigt, at du placerer det på det rigtige sted. De fleste grantræer fortrækker kølige og fugtige forhold. Sørg derfor for at placere dit juletræ på et beskyttet sted, hvor sommerens direkte sollys ikke tørrer træet hurtigere ud.
– Hvis du har adgang til noget organisk gødning, som kan være hønsemøg, så giv dit lille pottetræ en omgang med det, da det giver et lille løft til træet.
– Træet skal først plantes ud i marts eller april.